Vallott a HIV-pozitív pap

Egy Alabama állambeli templom papja állítólag bevallotta, hogy már régóta tud állapotáról, mégis több nővel lefeküdt a plébánián belül.
Majdnem egy hónapja történt, hogy Juan McFarland felállt a pulpitusra, hogy szokása szerint levezényelje a vasárnapi misét, de ahelyett, hogy a szokásos beszéddel folytatta volna, inkább úgy döntött, kitálal.
Több szemtanú is beszámolt az esetről, amikor McFarland elmondta a nagyközönség előtt, hogy HIV-pozitív, sőt már AIDS-es és bár 2003 óta tud betegségéről, mégis több különböző nővel lefeküdt, némelyikük ráadásul a helyi egyház tagja voltak. A pap már 20 éve volt lelkész az alabamai templomban és végig titkolta betegségét.
Vajon miért pont most állt elő a nagy vallomással? A misén részt vevők közül többen elmondták, döntését azzal indokolta, hogy Isten szólt hozzá és arra szólította fel, gyónja meg bűneit.
Az egészben talán a legmeglepőbb dolog az volt, hogy ezzel a beszéddel nem volt vége bűnei listázásának, ugyanis még két vasárnapi misén mesélt elkövetett hibáiról, tehát még két hétig nem távolította el az egyház pozíciójából. Egyébként olyan érdekességeket is bevallott, hogy néha a templom területén történtek az említett szexuális aktusok, illetve, hogy többször használt illegális kábítószereket is, sőt a templom pénzét személyes célokra használta fel.
Végül október 5-én egyhangúlag megszavazták a pap felmentését az egyházi kötelesség alól, de meglepő módon rengetegen felháborodtak a döntés miatt.
A meglepő és hihetetlen dolgok listája pedig egyre növekszik, ugyanis McFarland, néhány követőjével együtt új lakatot rakott a templom ajtajára, hogy továbbra is ő maradhasson a helyi pap.
Bár a helyi törvények szerint szabálysértésnek minősül, ha – tisztában van vele, hogy ő maga fertőzött – védekezés nélküli szexuális kapcsolatba kerül valakivel, anélkül, hogy figyelmeztetné a másik felet, egyelőre semmivel nem vádolták meg McFarlandot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez