New York polgármestere a létminimum emelését tervezi

A létminimum összege a mostani 10.30$-ról 11.50$-ra emelkedne. Azoknak fog ilyen mértékben emelkedni a létminimumuk, akik valamilyen ellátásban, például egészségbiztosításban részesülnek. Azon munkavállalók, akik nem kapnak semmiféle ellátást, 11.90$-ról 13.13$-t fognak kapni óránként. Ennek érdekében a polgármester egy végrehajtási utasítást fog aláírni.

A tervezett intézkedést több város is szándékozik bevezetni azok számára, akik a fizetési lista alján találhatóak. Seattle még júniusban megszavazta a minimálbér fokozatos emelését 15$-ra, míg San Francisco lakosai szavazni fognak novemberben erről a kérdésről. Los Angeles polgármestere Eric Garcetti ígéretet tett, hogy 2017-ig a város eléri a 13.25$-os összeget.
Bill De Blasio a tavalyi választási kampánya során ígérte meg, hogy az Egyesült Államok legnépesebb városában harcolni fog a gazdasági egyenlőtlensége ellen. „Nem engedhetjük meg, hogy a jövedelem-különbségek olyan mértékben növekedjenek továbbra is, mint ahogy az elmúlt időszakban ez bekövetkezett. Minden eszközt be fogunk vetni, hogy 18.000 családnak az élete váljon könnyebbé”.
A 18.000 család körülbelül a 70%-a azoknak, akik a Gazdasági Fejlesztési Társaságtól valamiféle anyagi segítséget kap. New York városa 2012-ben fogadott el egy törvényt a létminimumról,
Andrew Cuomo, New York kormányzója támogatja azt az elképzelést, hogy az állami minimálbér a jelenlegi 8$-ról 10,10$-ra emelkedjen. El kell érni, mondta, hogy New Yorkban és a környező területeken 30%-kal magasabb legyen ez az összeg. Ha sikerül az állami törvényhozásban keresztülvinni a tervet, akkor sikerülhet a minimálbér és a létminimum összehangolását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez