Leégett a Fergusonban megölt fekte fiú emlékhelye

A rendőrgolyóktól meghalt Michael Brown emlékére emelt kegyhely kedd hajnalban vált a lángok martalékává, és a helyiek pár órával később már újra is építették.

A plüssmedvékből, virágokból és fényképekből álló emlékhelyet azon az utcán állították fel, ahol Darren Wilson rendőr agyonlőtte a fegyvertelen fekete fiút, akinek halála hetekig tartó tüntetéseket és zavargásokat eredményezett a Missouri államban található városban. A kegyhely, amely több mint egy hónapig állt az augusztus 9-én történt eset után, kedd hajnalban porig égett.

A város rendőrkapitányának elmondása szerint a helyszínre először kiérő rendőr megpróbálta eloltani a lángokat, de nem járt sikerrel, és végül a tűzoltóknak kellett megfékezniük a tüzet. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy pontosan mi okozta a tüzet. A gyanú szerint az emlékhelynél elhelyezett egyik gyertya arrébb lett rakva, és amiatt égett le a kegyhely.

Nem sokkal a tűz eloltása után a környéken lakó emberek elkezdték újraépíteni a 18 évesen lelőtt fiúnak állított emlékhelyet. A helyiek elmondták biztosak abban, hogy nem véletlen baleset történt, hanem valaki szándékosan helyezte át úgy a gyertyákat, hogy leégjen az egész.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez