Több száz amerikai veterán kapott ajándék marihuánát

Majdnem 15 millió forintnak megfelelő értékben osztott szét egy civil szervezet orvosi marihuánát Coloradóban, ahol legálisan lehet hozzájutni a világ nagy részén még veszélyes kábítószerként üldözött droghoz.

A hétvégén tartott eseményen több száz amerikai veterán jelent meg, hogy a Grow4Vets jóvoltából ingyen jusson hozzá a gyógyszerként használt marihuánához, amellyel a harcok alatt szerzett pszichológiai sérüléseiket gyógyítják – jelentette a CBS Denver. Az eseményt több Denver környéki üzlet összefogásával tartották meg.
A Grow4Vets vezetője, Roger Martin, aki szintén veterán, a CBS-nek elmondta: a szervezet célja, hogy biztonságos alternatívát nyújtson a PTSD-től, krónikus fájdalmaktól és egyéb betegségektől szenvedő veteránoknak, akik közül sokan halnak meg öngyilkosságokban, vagy drogtúladagolásokban.
A televíziónak egy poszt traumatikus stressztől szenvedő veterán elmondta: az orvosi marihuánát arra használja, hogy tudjon aludni éjszaka. Egy másik pedig közölte: mivel allergiás a morfiumra, gyakorlatilag nincsen más választása, mint a marihuána.
A Grow4Vets a mostani hétvégén is hasonló akciót tervez Colorado Springsben, valamint egy új projectként ezer veteránt akarnak ellátni életreszóló ingyenes marihuána termékekkel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez