Mégis volt fegyver a Fehér Házba befutó férfinál

  Az első hivatalos közlések még arról szóltak, hogy a letartóztatott férfinél nem volt fegyver, se semmilyen, emberekre veszélyes eszköz, ezért is engedhették eljutni a Fehér Ház ajtajáig.

Az amerikai elnökök biztonságáért felelős Secret Service első közleményével ellentétben azonban a szervezet egyik ügynöke eskü alatt tett írásos vallomásában azt állította, hogy a péntek este a Fehér Ház területére betört férfinél egy zsebkés volt – írta a Wall Street Journal. A 42 éves Omar Gonzalesnél egy “fekte, VG10 zsebkés volt, amelynek 9 centiméteres recés pengéje volt.

A férfi tíz évig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha vádat emelnek ellene, amiért tiltott területre lépett be engedély nélkül, halálos fegyverrel – írta a lap ügyészek közlésére hivatkozva. Gonzales nem lehetett elérni, hogy nyilatkozzon az esettel kapcsolatban.

A ügynök vallomása szerint a 42 éves férfi azt állította, azért tört be a Fehér Ház területére, hogy felhívja az elnök figyelmét arra, hogy az atomszféra az összeomlás szélén áll, és azt akarta, az elnök figyelmeztesse erre az embereket.

A military.com információi szerint Gonzales veterán volt, és harci traumával diagnosztizálták. Egy családtagja azt mondta a katonai lapnak, hogy a texasi férfi az elmúlt két évben egyedül élt két kutyájával a vadonban és táborhelyeken, és antidepresszánsokat szedett. A neve elhallgatását kérő rokon állítása szerint Gonzales azt tervezte, hogy orvosi segítséget kér egy veteránokat gyógyító kórházban.

A férfi családja azt reméli, hogy eset felhívja a figyelmet az PTSD-re (poszttraumás stressz betegség), és az ettől szenvedő emberek gyógyításának szükségességére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez