Rovarokat enni igazán egészséges. Alacsony zsírtartalmú fehérje bevitel, amely magas tápértékkel rendelkezik. Mi kell még?
Úgy tűnik, ebben az évben jelentősen meg fog nőni a különböző rovarok fogyasztása, melynek több oka is van. Először is, mint azt már említettük végtelenül egészséges, állítólag az íze is jó, ráadásul könnyen tenyészthető nagy mennyiségben és még a környezetre sem káros, nem úgy mint a húsfogyasztásunkhoz szükséges lépések.
Talán a legpopulárisabbak a tücskök lesznek, amelyekből – többek között – lisztszerű anyagot is készítenek, ami nagyjából annyiból áll, hogy ledarálják a szerencsétlen rovarokat. Ez a “liszt” aztán majdnem ugyanolyan magas fehérje tartalommal bír, mint a – többnyire mesterségesen előállított – fehérje porok.
Aztán készítenek belőle chipset is, fehérje szeleteket, de az ínyenceknek még teljesen egyben lévő, fűszerezett egyedeket is.
Egy, a témáról készített felmérés szerint az első embercsoport, akik elkezdenek kísérletezgetni a már említett ételekkel a fiatal, kalandvágyó férfiak lesznek.
Miközben épp rosszul vagyunk a tücsökevés gondolatától, ne felejtsük el, hogy nagyjából csak a nyugati kultúrában nem eszünk szívesen és minden nap bogarakat, a világ többi részén ez a legtermészetesebb dolog. Sőt 2013-ban az ENSZ még szólt is, hogy több rovart kéne enni a világnak ezen a felén.