Lemond vezérigazgatói posztjáról Larry Ellison, az Oracle alapítója

Larry Ellison, az üzleti szoftver óriás milliárdos alapítója bejelentette, hogy szándékában áll lemondani a társaság vezérigazgatói posztjáról, és átadja a posztját Mark Hurdnak és Safra Catznak, akik társ-vezérigazgatók lesznek. Ellison, aki nemrég múlt 70 éves marad a társaság műszaki igazgatója, míg Jeff Henley lesz az Oracle alelnöke.

Mark Hurd, a Hewlett-Packard korábbi elnök-vezérigazgatója az elmúlt időszakban lényegében átvette a napi munka szervezését, míg Safra Catz már régóta a pénzügyek felelőse a cégnél. Az Oracle igyekszik elkerülni a társ-vezérigazgatói titulust. Mind Hurd, mind pedig Catz vezérigazgatók lesznek. Hurd lesz a felelős az értékesítésért, a szolgáltatásért, és Catz fog felelni a jogi és pénzügyi feladatokért, valamint a gyártásért. Ellison továbbra is felügyelni fogja az összes szoftver és hardver fejlesztését, valamint a mérnöki munka minőségéért.
Ellison elmondta, hogy a változásokkal többek között jutalmazni is akarta két közeli munkatársát az elmúlt évekbeli munkájukért. Ellison a korára való tekintettel is szerette volna bebiztosítani a cég jövőjét, illetőleg hosszútávra az Oraclehoz szerette volna kötni a két kiváló szakembert.
Ellison távozása racionalizálja a munkamegosztást a cégnél, ami nagyjából 2010 óta kezdett kialakulni, azóta, hogy Hurd csatlakozott a céghez. Mint elnök, Hurd az elmúlt 4 évben felelős volt az összes értékesítésért, a cég újjáépítéséért, beleértve a Sun Microsystem megvásárlását 2010 elején. Hurdnak egy szexuális zaklatási vizsgálatot követően kellett távoznia a HP-től. Később az őt vádló marketinges nő visszavonta a vádakat. Ezután Ellison nyilvánosan kiállt barátja mellett, majd hamarosan állást is ajánlott számára a cégnél. Akkor ezt a személyzeti döntést sokan kritizálták az Oraclenél.
De az új felállás tökéletesen működött. Az elmúlt három évben, már Hurd érkezése után a cég részvényeinek értéke 75%-kal emelkedett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez