Óriási Warner Bros. leépítés jön

Több forrásból is hallani, hogy a Warner Bros. komoly leépítéseket tervez, ami akár 900-1000 ember munkahelyét is érintheti, így közel 10%-át küldenék el a 9 ezer dolgozónak.

Egyelőre nincsenek pontos számok, a stúdió azt számolja, hogyan tudnának máshonnan elvonni pénzeket, hogy csökkentsék a leépítést, de október vége, november eleje felé már be is jelentik a konkrét számokat.
“Nem arra törekszünk, hogy bizonyos számú embert engedjünk el, hanem arra, hogy kiegyengessük a pénzügyi helyzetet” – mondta el Dee Dee Myers, a cég kommunikációs osztályának új alelnöke.
Még szeptember 4-én röppentek fel hírek Kevin Tsujihara, a Warner Bros. vezérigazgatójának tollából, aki annyit mondott csak, hogy lesz leépítés, arról viszont nem beszélt, hogy melyik részleget (TV, film, otthoni szórakoztatás) érinti majd a legkomolyabban. Belső források arról árulkodtak, hogy a TV és film részleg fogja a legjobban megúszni, azonban az otthoni szórakoztatás, a marketing, az adminisztrációs és egyéb hasonló részlegeknél komoly elbocsájtások lesznek.
“Azóta, hogy a Warner Bros. vezérigazgatója lettem azon dolgozom, hogy a cég növekedését szolgáljam. Ehhez pedig szükség van arra, hogy visszavegyünk a kiadásokból és oda rakjuk a pénzt, ahol biztos profitot termel majd” – mondta el Tsujihara.
A Warner legutolsó leépítése 2009-ben történt, akkor összesen 800 alkalmazottat bocsátottak el.
A cég a Wall Streeten is problémákba ütközött, amikor az anyacégre, a Time Warnerre egy 80 millió dolláros ajánlatot tett Rupert Murdoch, így a cég részvényei felugrottak 87 dollárra, de amikor Murdoch visszavonta ajánlatot, lezuhant 72-re, ahonnan azóta sem tudott visszatérni igazán. Jelenleg mindössze 76,68 dollárért juthatunk hozzá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez