A demokratáknak 51%-os esélyük van nyerni a Szenátusban

A 2014. november 4-i félidős választások előtt, ha nagyon szűken is, de a demokraták vezetnek a legújabb felmérések szerint.

A statisztikai modell szerint az, hogy a demokratáknak 51% esélyük van megtartani a Szenátust hatalmas változás az előző hónapokhoz képest, mikor a felmérések a republikánusok győzelmi esélyeit még 80%-ra tette. Ez óriási lehetőséget jelentett arra nézve, hogy a republikánusok megszerzik azt a hat helyet, amire szükségük van a Szenátus ellenőrzéséhez.
A George Washington Egyetem kutatói már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy a republikánusok ilyen mértékű vezetését nemigen lehet fenntartani.
A három nagy terület, ahol jelentős változások álltak be az eredményekben:
• Coloradoban az augusztus 27-i felmérés óta a felmérések jelentése szerint Mark Udall demokrata szenátornak 64 százalék esélye volt a győzelemre. Ma már ugyanez 94 százalék.
• Iowában két héttel ezelőtt a modell azt mutatta, hogy a republikánus szenátornak, Joni Ernstnek 72 százalékos esélye van a győzelemre. Most ez 59 százalékra csökkent.
• Kansasben a republikánus szenátor Pat Roberts újraválasztása nem volt kérdés pár hete. Ma a számok azt mondják, hogy csak 68 százalék esélye van a győzelemre.
Ezzel szemben Alaska a republikánusok irányban mozog: a demokrata szenátor Mark Begich esélyei a győzelemre 66 százalékról 53 százalékra csökkent), és Georgiaban is 91% a republikánusok esélye.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez