Az al-Kaida új ága rossz hajót támadott meg

Az al-Kaida Indiában újonnan megjelent szárnya, ami ellen az Indiai kormány már felemelte a szavát, vasárnap végrehajtotta az első támadását. De ez igazán rosszul sikerült.

A Pakisztánban végrehajtott támadás célpontja a karachi kikötőben állomásozó amerikai repülőgép-anyahajó volt. Egy két hete felkutatott, az Iszlám Államhoz tartozó sejt elleni akció keretében tartózkodott a térségben az anyahajó, ami ellen a terroristák a támadást tervezték. De a kikötőben egy a pakisztáni haditengerészet kötelékébe tartozó hadihajót találtak.
A támadók súlyos veszteségeket szenvedtek, lévén a pakisztáni hadihajó legénysége lényeges túlerőben voltak. Három al-Kaida tagot megöltek, hetet letartóztattak, míg kettő pakisztáni katona szenvedett sérüléseket.
„Teljes kudarc volt a támadásuk. Nem tudtak semmiféle kárt okozni a hajóban, mert pillanatok alatt elkapták őket a biztonságiak. A támadók jól felszereltek voltak, és azzal a céllal jöttek, hogy a felügyeletük alá vonják a hajót” – mondták el vizsgálati források.
A szeptember 11-i terrortámadásra emlékező támadásért az al-Kaida indiai szárnya vállalta a felelősséget. A támadásban részt vevők mind a terrorszervezet mártírjai voltak.
A hivatalos pakisztáni szervek cáfolták, hogy a támadók korábbi pakisztáni katonák lettek volna, hozzátéve, hogy mindösszesen egy megölt terrorista szolgált korábban. A hivatalos pakisztáni vélemény kételkedi abban, hogy valóban az indiai szárny volt az elkövető.
Korábban Ajman az- Zavahri, az al-Kaida-vezére a szervezet megjelenését az indiai szubkontinensen örvendetesnek nevezte a Mianmarban, Bangladesben és India bizonyos régióiban élő muszlimok számára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez