Helikopterből kiugráló rejtélyes fegyveresek írtják a kaliforniai marihuánaültetvényeket

Állig felfegyverkezve ugranak ki terepmintás ruhákban jelzés nélküli helikopterükből, megsemmisítik az ültetvényt, és anélkül, hogy azonosítanák magukat, eltűnnek. Senki, még a helyi hatóságok sem tudják, kik lehetnek.

A CBS San Francisco beszámolója szerint több észak-kaliforniai marihuána termesztő teljesen törvényesen létrehozott ültetvényét is elpusztították a rejtélyes fegyveresek. Így járt az orvosi marihuánát termesztő Susan Schindler is, akinek kertjében a helyi törvényekben előírt 25 tő kanabisz bokrát tették tönkre a helikopterből kiugrott fegyveresek, akik semmilyen irattal sem azonosították magukat, nem mutattak neki semmilyen papírt arról, miért mentek a birtokára, és pusztították el a növényeket.

A KPIX5 az ügyben megkereste a helyi rendőrséget, valamint a Lear Asset Management nevű biztonsági céget is. Ez utóbbi a területen már több marihuánairtó akciót hajtottak végre, hasonló körülmények között, ahogy Schindler ültetvénye elleni akció is lezajlott. A nő is őket sejtette az akció mögött. A cég állítja: csak olyan magánterületeken semmisítenek meg marihuána-ültetvényeket, amelyek tulajdonosa felbéreli őket, és ezt teljesen törvényesen végzik.
A megyei seriff, Tom Allman a televíziónak elmondta: biztos, hogy nem az ő emberei a rejtélyes fegyveresek, akik Schindler növényeit is kiirtották. A rendőrök ugyanis minden esetben jól látható jelzéseket viselnek és azonosítják magukat, mielőtt nekiállnának az akciónak. Allmannak ötlete sem volt arról, kik lehetnek a rejtélyes fegyveresek, de kijelentette: „ebben az időszakban az emberek kissé paranoiássá válnak”.
Meg van annak a lehetősége is, hogy bűnözők, drogkartellek emberei igyekeznek a konkurenciától megszabadulni ezzel a módszerrel, de biztosan ezt sem lehet tudni. A KPIX 5 közölte, hogy tovább foglalkoznak a rejtélyes helikopteres fegyveresek ügyével.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez