Önelégült mosollyal konstatálta, hogy életfogytiglant kapott

TJ Lane 17 évesen sétált be a Chardon Gimnáziumba. A fiú nem is ebbe az iskolába járt, csak a környéken várta a buszt, amivel a sajátjába indult volna. Miután kijött három halottat és három sebesültet hagyott maga után.

Az eset 2012. február 27-én történt, Lane elhozta otthonról nagybátyja kézifegyverét és egy kést, majd besétált az iskola éttermébe és tízszer elsütötte a fegyvert, kioltva a 16 éves Daniel Parmertor, Demetrius Hewlin és a 17 éves Russel King életét. Nicholas Walczak ugyan a halált elkerülte, de deréktól lefelé megbénult a Lane által kilőtt golyónak köszönhetően. Nate Mueller és Joy Rickers könnyebben megsérültek.
Ugyan Lane nem járt a Chardon Gimnáziumba, a nővére, Sadie igen. A lány pedig ott volt az étteremben, amikor az eset történt.
Sadie a tárgyalás után elmondta, hogy az ember, aki odabent ül nem ugyanaz, aki az ő testvére volt.
“Biztos vagyok benne, hogy nehéz ezt megérteniük, de én szeretem a testvéremet és remélem, hogy az ítélet valahogy úgy egyengeti majd a sorsát, hogy egyszer tud jót is tenni az emberekkel” – mondta el az ítélet kimondása után.
Talán a legvérfagyasztóbb dolog az egész történetben az, ahogy Lane a tárgyalás során viselkedett. Miután belépett a terembe, elkezdte kigombolni ingét, amit levett, hogy látható legyen a fehér póló, amire kézzel volt írva a szó: KILLER (GYILKOS). Ez volt az első alkalom, hogy a fiú és az általa megöltek családjai találkoztak, de még ez sem állította meg Lane-t abban, hogy kegyetlen módon a zokogó anyák szemébe nézve nevetgéljen és mosolyogjon.
Sőt, amikor lehetősége adódott arra, hogy nyíltan beszéljen – ügyvéde tanácsának ellenére – ezt volt képes mondani: “Ez a kéz, ami meghúzta a gyerekeiteket megölő pisztoly ravaszát, most annak az emlékére maszturbál. B…átok meg mind!”
A tárgyalás során elmondták, hogy Lane egyértelműen hallucinációktól és pszichózistól szenvedett. Azonban a bíróság úgy döntött, hogy ennek ellenére beszámítható volt, amikor elkövetett tetteit.
Február 27-én ügyvédei visszavonták a kérelmet, hogy a tinédzsert beszámíthatatlannak találják, Lane pedig bűnösnek vallotta magát. Mivel a lövöldözés idején még csak 17 éves volt, nem ítélhették halálra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez