25 évet kapott a férfi, aki elindult, hogy belépjen az al-Kaidába

Marcos Alonso Zea bűnösnek vallotta magát abban, hogy csatlakozni akart a terrorszervezethez, ezért indult el Jemenbe. 25 évet fog ülni be nem teljesített bűntettéért.

A long island-i férfi álma az volt, hogy a terroristák oldalán, az iszlám “ellenségei” ellen harcolhasson, ám nem jutott túl sokáig, még Londonban lekapcsolták és visszaküldték az Egyesült Államokba, hogy ott feleljen bűneiért.
Kissé foghíjas tervét azonban nem egyedül akarta véghezvinni, egy ismerősével, az akkor 18 éves Justin Kaliebe-vel indultak az Arab-félsziget felé, akinek a jövő héten mondanak ítéletet a Long Island-i Bíróságon.
“Egyértelműen azt látom, hogy felelősséget vállal tetteiért, már azzal is, hogy bűnösnek vallotta magát, a családja pedig támogatja, ahogy tudja ezekben a nehéz időkben” – mondta el Marc Bogatin, a férfi védőügyvédje.
Zea Amerikában született, a szülei pedig részben kolumbiaiak, részben guatemalaiak. Zea számítógépén rengeteg olyan nyomot találtak, melyek alátámasztják radikális nézeteit, viselkedését. Többek között olyan anyagokat , amelyek segítségével fegyvereket és ahhoz hangtompítókat lehet készíteni, továbbá a hírhedt “The Anarchist Cookbook” könyvet, mely segítségével könnyen el lehet készíteni rengeteg különböző veszélyes tárgyat, szerszámot.
“Azok az amerikai állampolgárok, akik önként segíteni akarnak egy terrorszervezetnek, óriási fenyegetést jelentenek országunk és szövetségeseink biztonságára” – mondta el az ügyben eljáró főügyész.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez