Egy millió dollárért már kap parkolóhelyet New Yorkban

 

New Yorkban egészen máshogy megy a parkolás, mint Európában. Az üvöltözések mindennaposak, ha pedig valamilyen véletlen folytán sikerül olyan helyet találni, ami valóban közel van a célunkhoz, akkor még évekig mesélni fogja a szerencsés delikvens a történetet.

Szóval, az mondjuk érthető, hogy borsos áron lehet hozzájutni egy parkolóhelyhez, egy helyi ingatlanos cég viszont kissé túllőtt a célon: egy millió dollárt kérnek egy nem egészen 20 négyzetméteres darab aszfaltért. Ennyi pénzből vehetnénk egy 90 négyzetméteres lakást San Franciscoban.
A négyzetméterenként 50 ezer dolláros helyek egy, az Atlas Capital Group által épített társasház alatt találhatóak és összesen tíz darabot árulnak jelenleg. A vicc az egészben, hogy drágább négyzetmétere a parkolóhelynek, mint a fölötte épített lakásnak.
Bár az ár még New Yorkban is hajmeresztő, azért nem olyan elképzelhetetlen, mint mondjuk az első kerületben Budapesten. A fél milliós helyek már nem ismeretlenek, sőt lassan már nem is olyan ritkák az amerikai város legzsúfoltabb részein.
Ugyan ehhez nem kell felmérés, de itt van: a Collier’s International kutatása szerint New Yorkban a legdrágább parkolni az egész országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez