Ez volt 2014 nyolcadik halálbüntetése Missouri államban

A 40 éves ifj. Earl Ringot szerdán végezték ki Missouri államban, amiért 1998-ban egy rablás során megölt két embert. Ez volt 2014 nyolcadik, tavaly november óta pedig a tízedik halálbüntetés az államban.

Az ítéletet végrehajtó intézmény elmondta, hogy az elítéltet 00:22-kor végezték ki, majd 00:31-kor mondták ki a halál idejét.
Ringo védőügyvédei többször próbálták késleltetni a kivégzést, ugyanis a használt nyugtató, a Midazolam hatása alatt Ringo nem tudja majd kifejezni, amennyiben fájdalmat érez a procedúra során. Bár korábban is voltak kétségek a Midazolammal kapcsolatban, nem csak Missouri, hanem Ohio, Oklahoma és Arizona államokban is, ahol több esetben is zihálást és nehéz légzést tapasztaltak a kivégzés során, a Ringo ügyben nem engedtek a védelem feltevéseinek.
Továbbá petíciót nyújtottak be azért is, amiért a Ringo ügyben az esküdtszék összes tagja fehérbőrű volt.
Ringo korábban beismerte a fegyveres rablást, de a lövöldözésekre azt mondta, önvédelemből tette őket. 1999-ben ítélték halálra a férfit. A rablásban társa volt Quentin Jones, akit végül csak életfogytiglanira ítéltek, amit csupán annak köszönhet, hogy vallott Ringo ellen.
Nem a Missouri állambeli kivégzés lett volna az egyetlen ezen a szerdai napon, ugyanis Texasban Willie Trottie várja halálát, amiért megölte élettársát és annak testvérét még 1993-ban. Ez lesz Texas nyolcadik halálbüntetése az évben. Floridában pedig hét történt eddig. Az összes többi állam összesen hatot írhat a számlájára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez