Nem engedték játszani Obamát New York elit golfklubjai

A klubok nem akarták kényelmetlen helyzetbe hozni a sok pénzt fizető tagokat azzal, hogy lezárják előlük a pályákat az elnök miatt.

Az NBC 4 New York meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írta, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnökét visszautasította több menő New Yorki golfklub, amikor a Labour Day hétvégéjén golfozni szeretett volna. Barack Obama pénteken adománygyűjtő eseményeken vett részt New Yorkban és Rhode Islanden, szombat este pedig az MSNBC-s Alex Wagner és a Fehér Ház szakácsa, Sam Kass esküvőjént vett részt.

Szombat délelőttje azonban szabad volt, és azt tervezte, hogy miután a péntek estét New Yorkban töltötte. Emberei egy-két nappal korábban telefonálták körbe a környéken lévő elit golfpályákat, hogy tudnak-e biztosítani helyet az amerikai elnöknek, de az NBC forrásai szerint több golfpálya is elutasította az elnököt. Köztük volt Donald Trump golfklubja, a Trump National Golf Club, valamint a Winged Foot és Willow Ridge is. A televízió megkereste a pályákat, amelyek nem akarták kommentelni az esetet.

AZ NBC cikke szerint a golfklubok azért utasították el az elnököt, mert nem akarták kényelmetlen helyzetbe hozni a tagokat a Labour Day hétvégéjén, amely az év egyik legforgalmasabb ideje a golfpályákon. A tagsági díj ezeken a pályákon százezer dollár is lehet, és a klubok nem akarták közölni a tagokat, hogy nem tudnak felmenni a pályákra játszani, mert Obama ütögeti ott a labdákat.

Miután Obamának nem sikerült egy megfelelő golfpályát sem találnia, ahol tudna játszani, nem is töltötte a péntek estét New Yorkban. Egy nappal korábban a Fehér Ház bejelentette, hogy ez előre bejelentett program helyett pénteken mégis inkább visszarepül Washingtonba, és másnap este újra New Yorkba repül, hogy részt vegyen az esküvőn.

Az NBC megkereste ezzel kapcsolatban a Fehér Házat is, de az elnöki hivatal nem volt hajlandó nyilatkozni.
Egyébként nem ő volt az egyetlen államfő, akinek nemet mondtak New York elit golfklubjai a Labour Day hétvégéjén. A marokkói uralkodó is hasonlóan járt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez