Nők: a Republikánus Párt “intoleráns” és a múltban rekedt

A republikánusok egyik legnagyobb problémája, hogy a nők elfordultak a párttól, és ez különösen nagy gondot okozhat nekik két év múlva, ha Hillary Clinton lesz a demokrata elnökjelölt.

Azt, hogy a női szavazók körében nem népszerű a Republikánus Párt, eddig sem volt titok, de most két belső, a párt számára készített felmérés újra a figyelem középpontjába állította a problémát. A két közvéleménykutatást – egyiket a Karl Rove vezette Crossroads GPS, a másikat az American Action Network, két nagy, a Republikánus Pártot támogató csoport készítette – a Politico hozta nyilvánosságra.
A lap beszámolója szerint a közvélemény-kutatások – amelyeket egy kis körnek mutattak be a párton belül – nagyon rossz képet festenek arról, hogyan ítélik meg a női szavazók a konzervatív pártot. Az összegzés szerint a nők szerint a republikánusok “intoleránsak”, “nem elég könyörületesek”, és “a múltban rekedtek”. Ahogy ez politikai stratéga összefoglalta: a nőknek “öreg, fehér, jobbos” és az idők szavát meg nem értő férfiak jutnak eszükbe, ha a republikánusokra gondolnak.
Az adatok szerint a nők 49 százaléka negatívan ítéli meg a republikánusokat, míg ez a szám a demokratáknál csak 39 százalék. Ráadásul több fontos kérdésben (egészségügy, költségvetés, oktatásügy) is nagy előnyük van a demokratáknak a női szavazók között.
A felmérés eredményei komoly aggodalomra adhatnak okot a republikánusok közt, ha a 2016-os elnökválasztás alatt Hillary Clintonnal kell megküzdeniük. A két konzervatív csoport arra figyelmeztette a párt politikusait, hogy jobba teszik, ha elkezdenek a nők számára fontos kérdésekkel foglalkozni, ha nem akarják teljesen elveszíteni szavazataikat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez