Kokainnal töltött süti és más nyalánkságok a reptérről

Kokainnal töltött sütemény, Scooby Doo képeslapba rejtett kés és egyéb tiltott tárgyak kerültek elő az utasok csomagjaiból a repülőtereken.

Kétszáz darab kokainnal töltött mexikói sütemény, úgynevezett tamale került elő egy férfi poggyászából a houstoni George Bush Nemzetközi Repülőtéren. A 46 éves utas El Salvadorból érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, és a bőröndjében 200 darab tamal(e) volt. A tradicionális latin-amerikai tésztaételt kukoricalisztből, vízből és zsírból készítik, és többnyire hússal vagy sajttal töltik meg, de a férfi a sütikben – töltelék helyett – megpróbálta becsempészni a kábítószert Texas államba. Nem volt szerencséje, mert a repülőtéri hatóságok kiszúrták, és átadták a houstoni rendőrségnek. A csomagban 7 uncia kokain volt, amelynek átlagára unciánként 2000 amerikai dollár.


Az amerikai hatóságok számtalan esetben fülelnek le csempészeket a reptereken, de a leleplezésekhez időnként szerencsére is szükségük van. Májusban például egy kereskedelmi járat pilótája, Stanley Rafael Hill bukott le. A férfi Bogotából érkezett Houstonba, és később derült ki, hogy felszállás előtt 62 kapszula kokaint nyelt le, amit a saját gyomrában próbált becsempészni az USA-ba. Mivel pilóta egyenruhát viselt, simán átsétált az ellenőrzési pontokon, és el is hagyta a repülőtér területét, majd megszállt egy közeli szállodában. Onnan futott be reggel a telefonhívása a 911-es segélyszámra, mert a kapszulák megadták magukat a gyomrában, és kis híján belehalt a csempészetbe. A férfit beszállították a Memorial Hermann Észak-keleti Kórházba Humble Hillben, ahol megmentették az életét, de csempészet miatt eljárást indítottak ellene a hatóságok.


A reptéri rendőrség nemcsak kábítószert, hanem különböző fegyvereket is rendszeresen lefoglal, bár a csempészek igyekeznek leleményesen kitalálni a rejtekhelyeket. Foglaltak már le kést, amit egy Scooby Doo képeslapba rejtettek el, de előkerült már olyan kézigránát is, amit parfümös üvegnek próbáltak álcázni, és találtak már cipőbe varrt bicskát is. Nindzsáknak való késeket pedig egy kibelezett könyv belsejébe dugtak el a bűnözők, mégpedig ironikus módon a nindzsák fegyverzetéről szóló fejezetnél…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez