Megegyezés születhet a Moore-Bertuzzi perben

 Steve Moore és Todd Bertuzzi ügye egészen 2004-ig nyúlik. Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Colorado Avalanche és Vancouver Canucks csapatai között több mint egy évtizede lezajlott mérkőzésen Bertuzzi (Vancouver) agyrázkódást és nyakcsigolyatörést okozott Moore-nak (Colorado). A denveri csapat játékosa a sérülés következtében kénytelen volt befejezni pályafutását.

A többmillió-dolláros kártérítésért folyó per tárgyalása szeptember 8-ára volt kitűzve. A TSN értesülései szerint azonban, bár a hivatalos papírokat még nem írták alá, megegyezés született a játékosok képviselői között. Ezt Bertuzzi ügyvédje is megerősítette, de hangsúlyozta, hogy egyelőre jogilag kötelező érvényű megállapodás még nincs.
Bill Daly, az NHL helyettes komisszárja, üdvözölte a helyzet rendeződését, ami véleménye szerint lehetővé teszi a feleknek, hogy “…fátylat borítsanak a múltra és a jövőbe tekinthessenek.”
A 10 évvel ezelőtti események előzménye a két csapat egy korábbi mérkőzése volt, amelyen Moore a Cannucks csapatkapitányának, Markus Näslundnak okozott sérülést. A Colorado centere szerint ezért a vancouveri csapat “vérdíjat” tűzött ki a fejére, ami végül a tragikus eseményhez vezetett egy későbbi meccsen.

{youtube}zSWRxppX81E{/youtube}

Bertuzzi az eset után bűnösnek vallotta magát súlyos testi sértés vádjában, és 2006-ban 1 év próbaidővel feltételes szabadlábat kapott, valamint 80 óra közmunkára kötelezték, de az ügy azóta se zárult le. Most megvan rá az esély, hogy a játékosok valóban maguk mögött hagyhassák a történteket.

Steve Moore testvére Dominic jelenleg is a ligában játszik, a 2013-2014-es szezonban a New York Rangers-t erősítette. Todd Bertuzzi pedig a legutóbbi idényt a Detroit Red Wings csapatánál töltötte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez