Hillary Clinton visszatér Iowába

Minden elnökválasztás egyik legfontosabb államába látogat Obama egykori külügyminisztere, aki még mindig nem jelentette ki, hogy az elnökválasztásra készülne, pedig minden egyes lépése erre utal.

A demokraták nagyágyúja utoljára 2008-ban járt Iowában, amikor az akkori demokrata előválasztáson csúnyán alulmaradt – egy akkor még szinte alig ismert -, zöldfülű politikus, bizonyos Barack Obama mögött. Most, hat évvel később újra megjelenik az államban.
Férjével Bill Clintonnal együtt szeptember 14-én vesz részt az évente megrendezett Steak Fry-on, ami már 37 éve az iowai politikai naptár egyik legfontosabb eseményének számít, ahol szinte kötelező a részvétel azoknak, akik meg akarják szerezni az demokrata elnökjelöltséget.
A már-már legendásnak számító Steak Fry egyrészről adománygyűjtésre szolgál a Demokrata Párt iowai előválasztására, valamint egyfajta meghallgatás azoknak a politikusoknak, akik szeretnének megismerkedni a helyi aktivistákkal, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyi, az elnökválasztási esélyek szempontjából rendkívül fontos előválasztásban.
Az idén a politikától visszavonuló demokrata Tom Harkin szenátor által szervezett esemény résztvevőinek listáját. Harkin hónapokon át titokban tartotta, de már jó ideje pletykáltak arról az államban, hogy Hillary és Bill Clinton is tiszteletét fogja tenni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez