Magyar Lángos hódít New Yorkban

Minden nap sorban állnak az amerikaiak hogy kipróbálják a magyar ételkülönlegességet – a lángost.

Prepuk Zsolt, pár hónapja kezdte a vállalkozását New York-ban. Már tíz éve az államokban él, de most döntött úgy, hogy saját vállalkozásba kezd. Hetekig kísérletezett a különböző liszt és burgonya fajtákkal. Azt mondta sikerült megtalálni az ideális keveréket, mert azóta is több száz törzsvendég jár vissza hozzá, hogy lángost egyenek. Zsolt azt is elmesélte, hogy a menüt egy kicsit, az amerikaiak ízlésvilágához kellet igazítani. A hagyományos fokhagymás és sajtos-tejfölösön túl, lehet kapni kőrözöttest, sonkásat uborkával, vagy éppen kolbászos lángost is.
Az amerikaiak mellett a New Yorkban élő magyarok is folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy mikor melyik sarkon parkol Zsolt a „Lángos Truck”-kal, hogy ebédidőben kiszaladhassanak egy lángosra. Zsolt főleg a közösségi oldalakon reklámozza magát. Azt mondta, hogy sok magyar turista, amikor New Yorkba érkezik, akkor a Facebook-on nézik meg, hogy éppen merre jár és utána mennek, egy-egy finom falatért.
Az amerikai lángos nem olcsó mulatság, a fokhagymás 6 dollárról indul, de aki szinte mindent kér a magyar ételkülönlegességre az 10 dollárt, az-az kb. 2300 forintot hagy ott Zsoltnál.
A „Lángos Truck” a hétből, hat napot dolgozik. Megfordul Manhattan-ban, Queens-ben és Brooklyn-ban is. Mi is megkóstoltuk, Ha valaki arra jár ne hagyja ki!

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez