Balerinaproject

Csodálatos sorozatot indított az interneten Dane Shitagi.

A fotóművész 14 éve kezdett olyan képeket készíteni, amelyeken a balettvilág vezető társulatainak táncosnői szerepelnek. A háttér minden esetben New York, de még a turisták által kedvelt helyszínek is elhagyatottnak, üresnek tűnnek a fotókon. Dane Shitagi a balerinák kecses, mégis lenyűgözően erős testét akarta összehozni a látszólag élettelen városi tájjal egyetlen vizuális élményben.

A „The Ballerina Project” résztvevői ismert táncosnők, akik például az Amerikai Balettszínház, a Bostoni Balett, a Birmingham-i Királyi Balett, a Semperoper Drezda, a Tulsa Balett, a Pennsylvania Balett, a Complexions Kortárs Balett, a Miami Városi Balett, a Suzanne Farrell Társulat, a Ballet West, a New York City Balett, a San Francisco Balett és a Pacific Northwest Balett tagjai.

A többnyire filmre fényképezett alkotások egy részét 2012 tavasza óta digitálisan már az interneten is meg lehet nézni. A közösségi média népszerűségének terjedésével a művész Facebook, Instagram, Tumblr, Pinterest és Twitter profilt is létrehozott. A The Ballerina Project-nek most már 853 000 rajongója van a Facebook-on, így jelenleg a világ második legnépszerűbb táncfotó tematikájú Facebook-oldala. Az Instagram-rajongók száma is elérte már a 425 ezret, és dinamikusan fejlődik.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez