Játszótéren késelt halálra egy 12 éves egy 9 évest

Még nem tudni mi vezetett a gyilkossághoz, ami után a késelő gyerek nyugodt hangon hívta ki saját magára a rendőrséget.

A megrázó és értelmetlennek tűnő eset a michigani Kentwood egyik játszóterén történt, ahol a kilencéves áldozat a testvérével, a legjobb barátjával és még egy gyerekkel játszott. Majd egyikük, a 12 éves Jamarion Lawhorn egyszercsak elhúzott egy kést, majd hátbaszúrta áldozatát. Michael Conner Verkerke azonnal hazarohant, ahol a házuk előtt összeesett. A kórházba szállítás után halt bele a késszúrásba.

A rendőröket Lawhorn hívta ki, egy közelben lakó férfitől kérve kölcsön egy telefont. A férfi elmondása szerint “nagyon nyugodt hangon” közölte a segélyhívóval, hogy “most szúrtam le valakit, jöjjenek és fogjanak el, meg akarok halni”. Amikor pedig a rendőrség kiérkezett a helyszínre, és először az áldozathoz mentek, elkezdett kiabálni, hogy “hello, itt vagyok, a rossz irányba mennek”.

A fiú kedden nem vallotta bűnösnek magát az ellene felhozott emberölés vádjában, ügyvédje pedig közölte a bírósággal, hogy elmeorvosi szakvélemény kérését tervezi, hogy megállapítsák, jogilag beszámítható-e. Jelenleg óvadék lehetősége nélkül van letartóztatásban. A hatóságok még vizsgálják, hogy mi volt a gyilkosság kiváltó oka.

A gyereket nem kiskorúként, hanem nagykorúként vádolták meg. Ezt azért tették, hogy, ha bűnösnek találják és elítélik, ne kelljen 21 éves korában automatikusan szabadlábra helyezni. Ha Lawhornt elítélik, akkor három havonta felül kell vizsgálni az ügyet, és a bíróság bármikor kiszabhat rá “nagykorú büntetést”.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez