Újra beindult az autóeladás

Jó hónapot zártak az amerikai autókereskedők. Júliusban egy-két márkától eltekintve szinte mindegyiknek nőttek az eladásai az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A nagy árengedményeknek köszönhetően júliusban megugrott az autóeladások száma a kereskedőknél. A Toyota, a Ford, a Nissan és a Chrysler százalékos arányban kétszámjegyű bevétel-növekedéssel dicsekedhet, míg a General Motors 9 %-kal keresett többet idén júliusban, mint egy évvel korábban. A nagy autómárkák közül csak a Honda és a Volkswagen eladása csökkent az előző hónapban az Egyesült Államokban.
-Az új járművek eladása 9%-kal, összesen 1,4 millióra nőtt. A kedvezmények 8%-kal, vagyis autónként átlagosan 216 dollárral emelkedtek – mondta Jesse Toprak, a Cars.com vezető elemzője.

Az Autodata Corp. adatai szerint az autóipar 2006 óta nem ért el olyan remek eredményt júliusban, mint ebben az évben. Ez jelentős mértékben annak köszönhető, hogy idén júliusban járművenként már átlagosan 2774 dollárra rúgott az árkedvezmények összessége, ami 2010 óta a legmagasabb összeg.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez