Halálos gyújtogatós hecc terjed az interneten

Egy 12 éves lány a legújabb áldozata a Fire Challenge nevű internetes őrületnek. A fiatalok poénból magukat vagy egymást gyújtják fel…

Újabb döbbenetes őrület terjed a világhálón. A Fire Challenge (Tüzes kihívás) lényege, hogy a fiatalok – szerintük poénból vagy amolyan bátorságpróbaként – alkohollal locsolják le magukat vagy társaikat, aztán meggyújtják a folyadékot. A halálos játék legújabb áldozata Daisy Schumer 2 éves iskoláslány a Missouri állambeli Cape Girardeau-ból. A lánynak csúnyán megégett a háta, pedig ő nem is akart részt venni a Tüzes kihívásban.
 – Egy lány parfümöt locsolt a hasamra, és én én hiába mondtam neki, hogy hagyja abba, elővett egy öngyújtót és meggyújtotta. Amikor felcsaptak a lángok, a földre vetettem magam, hogy eloltsam a tüzet, de a hátam így is megégett – mondta Daisy egy interjúban.

Az eset nem egyedülálló: a hét elején Kentucky államban egy tinédzser másodfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán és a hasán, amikor követni akarta az internetes trendet. A 15 éves fiú a mellkasára locsolt alkoholt, majd saját magát gyújtotta fel. Később azt mondta, hogy fogalma sem volt arról, milyen súlyos következményekkel járhat a Tüzes kihívás.
– Ezek az internetes videók sosem elég hosszúak. Azt sosem mutatják meg a készítőik, hogy másod-, harmadfokú égési sérüléseket lehet szerezni a mutatvány közben – mondta Chris Harrod lexingtoni tűzoltóparancsnok, aki abban bízik, hogy a tinik nem fogják tömegével utánozni a pórul járt társaikat.

Az internetes bátorságpróbák egyre-másra követik egymást. A közelmúltban többen belehaltak abban, amikor nagykanállal kellett fahéjat enni vagy egy gallon tejet, illetve alkoholt kellett egy húzásra meginni. A NekNomination nevű, Ausztráliából származó heccnek is több halálos áldozata van. Ennek a lényege, hogy valaki minél ittasabb állapotban kövessen el valami merészséget, a „játék” résztvevői egymást jelölik ki egy-egy újabb nyaktörő mutatványra.

 
(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez