Füstmentes strandok Oregonban

Az oregoni hatóságok azt tervezik, hogy teljesen megtiltják a cigizést és a dohányáruk használatát a tengerparti strandokon.

Oregon állam parkokért és szabadidős tevékenységekért felelős hivatalának elege lett abból, hogy az emberek szemeteskukának nézik az óceán partján fekvő strandokat. A hatóságok ezért azt tervezik, hogy amilyen hamar csak lehet, betiltják a dohányzást és mindenféle dohányáru használatát a 362 mérföld hosszú szakaszon. Aki mégis rágyújt, az 110 dolláros büntetést kapna, de a visszaesőket sokkal nagyobb összeggel bírságolnák meg.

A hatóság a tervezett intézkedéstől azt várja, hogy a strandokon csökkenjen a hulladék mennyisége. A SOLVE nevű non-profit szervezet önkéntesei gyűjtenék össze a csikkeket, műanyag zacskókat és egyéb szemetet, mielőtt azok besodródnának az óceánba. A parkőrök már most is ellenőrzik a turistákat, és a szemetelőket figyelmeztetik, azonban csak a jövő évtől büntetnének.

Az indítványt augusztus 29-ig véleményezheti a lakosság. Ha elfogadják a szabályozást, akkor a hivatal idén tájékoztató kampányba kezd, 2015-től pedig már bünteti is a cigizőket Oregon állam strandjain.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez