A pandaszex rejtelmei Nixon elnök előadásában…

A minden fehér házi beszélgetését rögzítő amerikai elnök felvételei mindig képesek valami újat mutatni.

A Washington Post cikke után kezdett el terjedni az amerikai politikai oldalakon egy érdekes felvétel, amelyen Richard Nixon nem másról értekezik a Washington Star külpolitikai szerkesztőjével, mint a pandák nemi élete. A beszélgetés 1972-ben lett rögzítve, és eddig sem volt ismeretlen, mégis meglepetésként érte még a veterán politikai újságírókat is. A pandaszexes beszélgetést egy most megjelenő könyv, a “The Nixon Tapes: 1971-1972.” szerzői tették közzé a Post oldalán.

A felvétel azelőtt készült, hogy megérkezett az Egyesült Államokba Ling-Ling és Hsing-Hsing, a két panda, amelyeket Kína ajándékozott az amerikaiaknak, amikor Richard Nixon történelmi jelentőségű útján volt a kommunista államban. Mielőtt a hím és a nőstény panda megérkezett, Nixon felhívta a Washington Star külügyi szerkesztőjét, Crosby Noyest, hogy elárulja neki, melyik állatkert fogja megkapni az állatokat. Ami nem volt más, mint a washingtoni National Zoo, amelyet Nixon “A Nemzet” állatkertjeként jellemzett a szerkesztőnek.

E beszélgetés alatt tért ki az amerikai elnök egy kis érdekességre a pandák párzásával kapcsolatban, elmagyarázva, hogy még miért nem érkezett meg a két panda.

{youtube}WBO9Y0SyDqk{/youtube}

“A probléma a pandákkal kapcsolatban, hogy nem tudják, hogyan kell párosodni. Csak úgy tudják megtanulni, hogyan kell, ha végignézik más pandák párzását. Ezért még ott tartják őket egy időre – ezek még fiatalok – hogy megtanulják, hogyan kell. Nos, ha nem tanulják meg, és idehozzák őket, semmi sem fog történni, így arra gondoltam, hogy a legjobb riporterét kéne odaküldeni, hogy ellenőrizze, sikerült-e megtanulniuk.”

A két panda egyébként sikeresen megtanulta a párzást, és a nyolcvanas években öt bocsuk is született, bár egyik sem élt tovább pár napnál.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez