Kínos: külföldinek hitte a magasrangú kormánytisztségviselőket egy képviselő

A frissen megválasztott republikánus képviselő egy biztossági meghallgatáson azt hitte, az indiai kormány emberei ülnek előtte, és úgy is beszélt velük.

“Ismerem az országukat, szeretem az országukat” – jelentette ki a Kongresszusba júniusban, egy előrehozott választáson bekerült Curt Clawson, aki az egyik floridai választókerületet képviseli Washingtonban. Láthatóan azt gondolva, hogy az előtt ülő Nisha Biswal és Arun Kumar az indiai kormány tisztségviselői. Pedig mindketten magas pozíciót töltenek be az amerikai kormányzatban.

Biswal a külügyminisztériumban dolgozik a dél- és közép-ázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkárként (Assistant Secretary of State for South and Central Asian Affairs), míg Arun Kumar a kereskedelmi minisztériumban, mint a világpiacokért felelős helyettes államtitkár (Assistant Secretary of Commerce for Global Markets). Clawson, aki első napját töltötte a képviselőház külügyi bizottságának az ázsiai és csendes-óceáni térséggel foglalkozó albizottságában ezt annak ellenére nem tudta, hogy a bizottság elnöke mindkettőjüket bemutatta, közölve beosztásukat is. Valamint csak elég lett volna ránézni a meghallgatáson a bizottság előtt megjelenő emberek listáját, hogy tudja kiket kérdez.

A képviselőházba a Teadélutános mozgalom támogatásával bejutott jelölt minden jel szerint csak a két tisztségviselő nevére és bőrszínére támaszkodva gondolta úgy, hogy nem amerikaiak, hanem indiaiak, és úgy is szólt hozzájuk, kínos mosolygást eredményezve. “Az önök országa” és az “Önök kormánya” – mondta nekik Clawson, közölve, hogy csak azt szeretné, hogy “amennyire az Önök tőkéjét szívesen fogadjuk itt, az Egyesült Államokban, a mi tőkénket is annyira szívesen fogadják ott, erre kérem az együttműködésüket”. Hozzátéve: “Lehet róla szó?”. Amire egy kis hallgatás után Biswal közölte vele, hogy ezt az indiai kormánynak kellene címeznie.

{youtube}OMFFVKaa0GY{/youtube}

A bizottsági tagok közül senki sem javította ki a zöldfülű képviselő tévedését nyilvánosan. Később Clawson elismerte, hogy hibát követett el, és elnézést kért a kínos baki miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez