Golfpályára zuhant Kanadában egy házi készítésű repülőgép

A kétüléses hidroplánban az a két férfi vesztette életét, akik közösen építették a repülőt.

A kisgép szinte rögtön a felszállás után zuhant le a Vancouver-szigeten található golfpályára, amely közvetlenül a Nanaimo repülőtér mellett van, ahonnan a hidroplán a levegőbe emelkedett a hétvégén – közölte a CBC kanadai televízió. Az előre gyártott elemekből házilag összeállított Avidban a 73 éves Michael Weir és jóbarátja, az 51 éves Gerald Thom ült, akik közösen rakták össze a repülőgépet.

A két férfi azonnal szörnyethalt, amikor a kisgép becsapódott a repülőtér mellett található golfpályán. A pályán senki sem sérült meg – mondta el a hely tulajdonosa a CBC Newsnak. Trent Kaese közlése szerint azonban nem sokon múlt, hogy a golfozók közül is legyenek áldozatok. A gép a 14-es lyuk közelében csapódott be, és a 13-as és a 15-ös lyuknál is voltak emberek.

Kaese fél órával a gép lezuhanása után érkezett ki a pályára. Elmondása szerint a gépnek csak a hátsó része maradt nagyjából épségben, az orra szinte teljesen megsemmisült a becsapódástól. A kanadai közlekedésbiztonsági hatóság szóvivője kijelentette: minden nyom arra azt mutatja, hogy a gép éles szögben, orral lefelé ért földet, ami szerinte arra utal, hogy a gép felett a pilóta teljesen elveszthette az irányítást.

A baleset idején az időjárási körülmények jók voltak, sütött a nap, és az ég tiszta volt. A CBC híre szerint azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki vezette a repülőgépet, amellyel a két férfi az elmúlt hónapokban rendszeresen repült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez