Elvis Presley BMW-je a lehető legjobb helyen születik újjá

Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna az amerikai legenda mára már jelentősen leromlott állapotba került BMW-je.

Maga a német autógyártó lesz az, amelyik restaurálni fogja Elvis BMW 507-esét, amelyet még 1958 lízingelt (bár ő úgy tudta, hogy megvett) a bajor autógyártótól, amikor katonai szolgálatát töltötte Németországban. A ritka sportautóból mindössze 254 darab készült, és az, amit Elvis megkapott, már “használt” volt. Előtte a legendás autóversenyző, Hans Stuck használta versenyzésre.

Az eredetileg fehér színű BMW 507-est Elvis később vörösre festette, a legenda szerint azért, mert a fehér karosszérián rendszeresen hagytak üzeneteket női rajongói, akik rúzsukkal írták fel telefonszámukat az autóra – és azokat nem lehetett teljesen eltüntetni. Elvis egészen addig használta a ritka német sportautót, amíg Németországban volt.

Hogy az autónak pontosan mi volt a sorsa utána, nem teljesen tiszta. Egyes források szerint visszakerült a BMW-hez, máshol pedig arról írnak, hogy az amerikai hadsereg szállította el Elvis számára az Egyesült Államokban.

Egy biztos: most előkerült, miután évtizedekig állt egy kaliforniai raktárban, arra várva, hogy újra régi fényében ragyogjon. Most a BMW múzeumában van kiállítva, ahova Kaliforniából szállították át. Elvis autóját augusztus tizedikéig lehet megtekinteni a müncheni múzeumban.

Utána a BMW Classic szakemberei veszik kézbe a legendás sportautót, hogy újjávarázsolják. A teljes restaurálás várhatóan két évet vesz majd igénybe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez