Víznyelő nyelt el egy floridai utcát

Egy házat már el kellett hagynia tulajdonosának, de még több is veszélyben van a lassan növekvő kráter miatt.

Egy évvel azután, hogy egy férfit az otthonában nyelt egy víznyelő, miközben az ágyában aludt, egy újabb víznyelő jelent meg Floridában, amely nagyobb veszélyben van a természeti jelenségtől, mint minden más amerikai állam. A legújabb “kráter” Spring Hill városában jelent meg, szerencsére nem egy ház, hanem egy utca alatt, és senki sem sérült meg, amikor a föld elkezdett összeomlani.
Egyelőre csak egy házat kellett kiüríteni, amelynek tulajdonosa éppen a városon kívül volt, amikor a jelenleg nagyjából 12 méter átmérőjű, és tíz méter mély víznyelő megjelent, és elnyelte az épület előtt lévő útszakaszt, valamint elülső kertjének és kocsibeállójának egy részét. A 64 éves Linda Fishert a lánya értesítette arról, hogy a házát a helyi televíziók hírműsoraiban látta.
A nő elmondta: nem gondolta volna, hogy azonnal ki kell költöznie a házból, amelyet alig másfél éve vásárolt meg, hogy közelebb éljen családtagjaihoz. Jelenleg egy hotelben kénytelen lakni, és nem tudni, hogy valaha vissza tud-e majd költözni a házba, amelyből vasárnap menekítette ki holmijait, a hátsó bejáraton át, mert előröl túl veszélyes lett volna.
A helyi hatóságok hétfőn még vizsgálták a víznyelőt, amely a területen várható esőzések miatt várhatóan még tovább fog nőni, és további három, a közelében álló házat is veszélyeztethet. A házak lakói a helyi sajtónak elmondták: biztosításuk nem fedezi a víznyelők okozta károkat, mert olyan drága lett a természeti jelenségre köthető biztosítások díja, hogy az már megfizethetetlenné vált számukra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez