Kimutatja a rákot a melltartó

Forradalmi melltartót fejlesztett ki egy nevadai technológiai cég. A termék már a kezdeti stádiumban kimutatja a mellrákot, így életeket menthet meg.

A nevadai székhelyű First Warning System nevű cég olyan melltartót fejlesztett ki, amelynek segítségével a nők már a legkorábbi stádiumban felfedezhetik a mellrákot okozó rosszindulatú daganatok első jeleit. A termékbe épített szenzorok az emlőszövet állagának és hőmérsékletének változását érzékelik, amelyek segítségével kimutatható a rendellenesség.

{youtube}gtDUwWf7DVg{/youtube}

 A melltartóba szerelt készülék 2-12 órás periódusokban összegyűjti a termodinamikai metabolikus adatokat és rögzíti a sejttevékenységet, majd az adatokat vezeték nélküli kapcsolat segítségével elemzésre továbbítja egy
számítógépnek. Az első tapasztalatok szerint a készülék 74 százalékos pontossággal tudott adatokat szolgáltatni a kezdődő rákos megbetegedést okozó elváltozásokról.

A melltartót eddig 500 nőn tesztelték sikerrel. A gyártó abban bízik, hogy az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerbiztonsági Hivatal engedélyének birtokában 2015-ben Európában is kapható lesz az életmentő termék.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez