Washington államban hétfőn hajnalban kiadták az első marihuána kereskedelmi engedélyeket.

Az éj leple alatt, hétfőn hajnalban kapták meg az engedélyeket az első üzletek, amelyek keddtől legálisan árulhatnak marihuánát Washington államban.

Bár hetek óta erre vártak a kereskedők, mégis meglepetésként érte őket az időzítés. John Evich, a bellinghami Top Shelf Cannabis nevű cég tulajdonosa vasárnapról hétfőre virradó éjjel fél 3-kor kapta meg a hivatalos e-mailt.
– Teljesen be vagyunk zsongva. Hosszú ideje vártunk erre, és emiatt jó régen nem aludtunk egy jót, de most izgatottan várjuk a folytatást. Nem számítottam arra, hogy a legalizálás még az én életemben megtörténik, szóval most eléggé fel vagyok dobva – mondta a férfi.
A hajnali időzítést Randy Simmons állami projektvezető azzal magyarázta, hogy az első üzletek így kaptak még néhány órát arra, hogy kipakolják a polcokra a legális marihuánát, és kedden reggel 8 órától megkezdhessék az árusítást. Washington állam első körben 14 üzletnek adott engedélyt a nyugati országrészben és 10-nek az állam keleti felében. Meglepő módon az egyik legnagyobb város, Seattle egyetlen boltra sem kapott engedélyt, miközben Spokane lakói három helyen, Vancouver, Tacoma és Bellingham lakói pedig két-két helyen juthatnak legálisan marihuánához. A hivatalnok arra számít, hogy a közeljövőben körülbelül 300 olyan üzlet nyílik az államban, ahol rekreációs céllal árulják majd a drogot.
Washington és Colorado államok gyakorlatilag az egész világot sokkolták, amikor 2012. novemberében a törvényhozók megszavazták a marihuána legalizálását. Ennek értelmében a 21 éven felüliek füvezhetnek, de ami sokkal fontosabb, hogy állami engedéllyel lehetséges vadkendert termeszteni és árulni, ugyanakkor a tevékenységek után adót kell fizetni az államnak.
Colorado január 1-jétől engedélyezte a marihuána kereskedelmi forgalmazását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez