Szakemberek, akiket az amerikai cégek a legjobban keresnek

Egyre nehezebben találnak megfelelő jelölteket olyan állásokra, amelyek jól képzett munkaerőt igényelnek.

STEM. Ez most a bűvös szó az amerikai álláspiacon. A betűszó azon szakmákat takarja, melyekhez tudományos, technológiai, mérnöktudományi vagy matematikai (science, technology, engineering, mathematics) végzettség szükséges. Egy friss felmérés szerint a cégeknek jóval több időbe telik a STEM állások betöltése, mint a nem-STEM állásoké. Az ok leginkább a megfelelően képzett munkaerő hiánya – írta a Kansas City.

„Ez száz százalékban igaz” – jelentette ki a University of Kansas Hospital HR-ese, akinek elmondása szerint “sosem könnyű jól képzett embereket a speciális STEM-állásokra”. Jellemzően három hónap kell egy jó munkaerő megtalálásához, de gyakran egy év is. De előfordul az is, hogy megtalálják a megfelelő embert, de a kórház ajánlata nem megfelelő számukra, és újra meg kell hirdetni a helyet.

A HR-es szerint a legnagyobb gondot az jelenti, hogy nincsen elég jól képzett munkaerő a piacon a STEM állások betöltésére. Az egyetemekről kikerült végzősöket is szinte azonnal elkapkodják a cégek, főleg a mérnököket. A leginkább műszaki területeken működő munkaadók folyamatosan keresik a tehetséges mérnököket. Egy Kansas Cityban működő, infrastruktúra-tervezéssel foglalkozó nagy cégnél a lapnak elmondták: mérnökeik napi szinten kapnak állásajánlatokat más cégektől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez