Büntetik az utcai piálást Las Vegasban

Pénzbüntetést kapnak mostantól azok, akik az utcán isznak alkoholt Las Vegas belvárosában. Az önkormányzat így akarja beterelni az embereket a kaszinókba és az éttermekbe.

A nevadai kaszinóváros, Las Vegas belvárosának egyik legnépszerűbb része a Fremont Street Experience, ahol több ezer látogató fordul meg naponta. Mostantól itt tilos lesz alumínium dobozból vagy üvegből alkoholt inni. Aki mégis megszegi az új rendeletet, akár 500 dolláros büntetést is fizethet. Az önkormányzat azt próbálja elérni, hogy a látogatók és a turisták térjenek be a kaszinókba vagy az éttermekbe, és ne a sarki boltokban vásárolt olcsó piától rúgjanak be az utcákon.

A Fremont Street Experience azért olyan népszerű, mert Las Vegas legrégibb kaszinói közül kettő is ott áll. A környékét azért akarják megtisztítani a hatóságok, mert gyakoriak a verekedések az alkohol miatt, tavaly nyáron
pedig lövöldözések is voltak, amiben ketten megsérültek. A városvezetés az utcai piálás betiltása mellett azt is bejelentette, hogy a környéken megerősítik a rendőri jelenlétet, és az utcai mutatványosokat is komolyabban ellenőrzik, akik időnként már zaklatják a turistákat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez