Osceola törzsfőnök utódai újabb Hard Rock Cafét nyitnak

A floridai szeminol indián törzs újabb Hard Rock Cafét nyit, ezúttal az alaszkai Anchorage városában. Osceola törzsfőnök leszármazottai a kaszinók után 2007-ben vették meg a nemzetközi rockkocsma-hálózatot.

Elvis Presley báránybőr dzsekije, Stevie Ray Vaughan gitárja, Madonna ékszerei, Shakira melltartója és Elton John fellépőruhája is látható mostantól a legújabb Hard Rock Caféban, amely június 28-tól várja a vendégeket az alaszkai Anchorage-ban. A 275 fős rockkocsma és étterem a
nemzetközi láncolat tagja, amely több mint 50 országban összesen 175 helyszínen, köztük Budapesten is működik.

A Hard Rock International nevű cég a floridai szeminol indián törzs tulajdonában van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legendás indián törzsfőnök, Osceola leszármazottai 2007-ben a brit Rank csoporttól 965 millió dollárért vásárolták meg az akkor még csak 45 országban működő 124 klubot a felbecsülhetetlen értékű könnyűzenei ereklyékkel, valamint öt szállodát, két kaszinót és két koncerttermet. A bevételekből az indián törzs minden tagja havi osztalékot kap, a maradékot pedig egészségügyre, oktatásra és újabb befektetésekre költik. A szeminolok évek óta kiváló üzleti érzékkel lovagolják meg a kínálkozó lehetőségeket, így biztosítva pénzügyi függetlenségüket. A törzs korábban beszállt a cigarettaüzletbe, valamint 1979-ben ők voltak az elsők, akik indián földön bingószalont és kaszinót nyitottak. Ez rendkívül okos húzás volt, hiszen sok amerikai szövetségi állam tiltja a szerencsejátékot, ám az indián rezervátumokra nem vonatkozik a tilalom.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez