Feketepiacon árult kisbabákat az orvos

 Több évtizedes titokról hullhat le végre a lepel. Egy georgiai orvos a feketepiacon adott el csecsemőket, akik most friss DNS-tesztekkel próbálják megtalálni a rokonaikat.

Melinda Elkins Dawson tudta, hogy kisbaba korában adoptálták, de csak felnőttként értesült arról, hogy ő az egyike annak a több mint 200 csecsemőnek, akiket az 1950-60-as években adtak örökbe egy McCaysville-i klinikáról, Georgia államból. Az ott dolgozó orvos, Thomas Hicks a feltételezések szerint 100 és 1000 dollár közötti összegekért a feketepiacon adott el csecsemőket más államokban élő, meddő házaspároknak. Az még nem tisztázott, hogy az orvost a haszonszerzés vagy a segítő szándék vezérelte-e, ugyanis McCaysville idős lakosai jó emberként emlékeznek rá vissza. A Georgia, Tennessee és Észak-Karolina határán fekvő, rézbányászatra épült városkában az orvos gyakran segített nehéz sorsú, teherbe esett fiatal lányokon, sőt illegális abortuszok elvégzése miatt fel is jelentették. Bárhogyan is történt, az vitathatatlan tény, hogy Thomas Hicks az évek alatt legalább 200 csecsemőt adott oda más családoknak. Az egykori Hicks-babák ma már felnőttek, akik ennyi év után végre tudni szeretnék, hogy kik voltak az igazi szüleik, és vajon vannak-e életben lévő testvéreik, akikkel felvehetnék a kapcsolatot.

Az Ohio-i DNS Diagnisztikai Központ felajánlotta a segítségét az egyik érintettnek, Melinda Elkins Dawsonnak. Az egykori klinikától néhány mérföldre, a Tennessee állambeli Duckville egyik moteljében ingyenes és önkéntes DNS-vizsgálatokat szerveztek a környéken élőknek. A teszteket bárki elvégeztetheti, aki szintén a rokonait keresi vagy szeretne segíteni. A feltételezések szerint ugyanis a csecsemőket más államokban, de nem túl messze élő családok adoptálták, így van esély arra, hogy ha sokan adnak mintákat, akkor a genetikai jellegzetességek alapján megtalálják egymást a vérszerinti rokonok.

Egy férfi, Bill Palmisano is részt vett a teszteken, és most együtt várnak az eredményekre Melindával, akivel múlt hétfőn találkoztak életükben először. A gyanú szerint ugyanis a férfi és a nő ikertestvérek, de azon túl, hogy kék szemük van, a rokonságra még nincs bizonyíték. Annyi biztos, hogy mindkettejöket örökbe fogadták és Ohio különböző részein nevelték fel. A friss DNS-vizsgálatok igazolhatják a sejtéseiket.
A Michigan államban élő Diane Warner szintén egyike volt a feketepiacon eladott Hicks-babáknak. A nő több DNS-teszten részt vett korábban, de eddig nem volt egyezés. Az asszony abban reménykedik, hogy a friss eredmények segítségével sikerrel járhat. Az Ohióban élő Cyndy Stapleton viszont szerencésebb volt, hiszen ő már korábban rátalált a biológiai anyja nyomára a DNS-tesztek segítségével. Ugyanakkor kiderült, hogy a nőnek még három fia született, akiket talán szintén örökbe fogadtak, így Cyndy most a testvéreit szeretné megtalálni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez