Tóba zuhant egy 160 milliós luxusház


A texasi Whitney-tó magas sziklákkal övezett partjához közel épített majdnem négyszáz négyzetméteres épület a leomló sziklafallal együtt hullt a vízbe.

A hétszázezer dollárt, azaz nagyjából 160 millió forint érő hatalmas ház egy része a hét elején zuhant a húsz méterrel lejjebb lévő tó vizébe, miután beleomlott a tóba sziklafal egy része, amelyre a házat építették. A robajt még a tó másik felén is hallani lehetett, és az ott lakó emberek jellemzése szerint olyan volt, mintha földrengés történt volna, vagy egy robbantás.

A házról készült légi felvételeken jól látni, hogy a ház még megmaradt része a levegőben lóg, a sziklapart új vonala mentén. Az épületben senki sem az eset idején, a tulajdonosok ugyanis mér két hete kiköltöztek a házból.
A helyi rendőrség a WFAA televíziónak elmondta: az épületet már egy éve életveszélyessé nyilvánították, miután egy repedés jelent meg a sziklafalon. A helyi hatóságok két hete tanácsolták az ott lakóknak, hogy hagyják el az épületet, amit meg is tettek.
Azt nem lehet tudni, hogy a ház többi része mikor fog a tóba zuhanni – közölte a megyei seriff, bár elmondása szerint a repedés az eset óta nagyobb sebességgel növekszik.

A WFAA cikkében megjegyzi: a 2007-ben épült ház romjainak eltakarítása a tulajdonosok feladata lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez