Házasságot kötött a leszbikus énekesnő

Hivatalosan is összekötötte az életét Melissa Etheridge énekesnő és menyasszonya. A leszbikus pár Kaliforniában mondta ki az igent, ahol tavaly törölték el a melegházasságok tilalmát.

Házasságot kötött Melissa Etheridge Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző, melegjogi aktivista. Az 53 éves művésznő párja a vele egyidős Linda Wallem televíziós szakember, a Jackie nővér című népszerű sorozat egyik alkotója. A leszbikus pár szombaton – két nappal mindkettejük születésnapja után – mondta ki az igent a San Ysidro Ranch-on a kaliforniai Montecitóban. Az egyik vendég elkotyogta a sajtónak, hogy a ceremónián Melissa Etheridge elénekelt egy új dalt, amit erre az alkalomra írt a feleségének. A vendég szerint a szertartás csodálatos volt, az esküvőn részt vett a pár négy gyermeke, és a friss házasok nagyon boldogok.
Melissa Etheridge és szerelme, Linda Wallem 2010-ben kezdtek randizni. Eljegyzésüket azután jelentették be, hogy az amerikai a Legfelsőbb Bíróság tavaly nyáron feloldotta a melegházasságok tilalmát Kaliforniában. Az amerikai szövetségi államokban sorra döntenek hasonlóan a bíróságok. Idén januárban például Terence Kern kerületi szövetségi bíró Oklahomában nyilvánította érvénytelennek és alkotmányellenesnek az azonos nemű párok házasságára vonatkozó tilalmat. Az ítélet egy hónappal azután született, hogy a szintén konzervatív Utah államban hasonló eredménnyel zárult le egy ügy. Oklahoma és Utah mellett további 27 amerikai szövetségi tagállam alkotmánya tiltja az azonos neműek házasságát. További négy államban alacsonyabb szintű jogszabályok állnak a homoszexuálisok és a leszbikusok egybekelésének útjába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez