Ilyen egy igazán kemény alaszkai

A zord északi államban élő emberekre jellemző, hogy rendkívül önállóak tudnak lenni, és erre szükségük is van a sokszor a civilizáció kényelmétől távol, szinte még a kisvárosokban is gyakorlatilag a vadonban élő alaszkaiaknak. Egy 43 éves férfi azonban kissé túlzásba esett a nagy önállóságban, és úgy gondolta, könnyedén el tudja látni otthon is fejlövését némi antibiotikumos kenőccsel.

Az Anchor Point nevű kisvárosban élő férfi még előző hét szombaton lőtte fejen saját magát otthonában, amikor a rendőrség szóhasználatával élve a “a fegyverével játszogatott”, és közben “hanyagul bánt a lőfegyverrel”. A 43 éves férfi azonban ekkor nem azt tette, ami szinte minden más embernek a legelső dolga lenne, hogy orvosi segítséget kérjen.
Ő úgy gondolta, majd saját maga ellátja sebesülését, és a gyógyulás reményében Neosporinnal, egy antibakteriális sebkenőccsel kente be a sebhelyet, és semmi mást nem csinált vele – írta a KTUU és az Alaska Native News. Az AP információi szerint a férfi a barátnője ugyan mondta neki, hogy talán el kéne mennie egy kórházba, hogy rendesen ellássák sebesülését, de akkor a férfi úgy gondolta, hogy neki aztán nincsen szüksége külső segítségre, meg tudja oldani az ügyet saját maga is.
Az alaszkai rendőrség közlése szerint a rákövetkező napokban azonban “fejsérüléssel kapcsolatba hozható tüneteket kezdett észlelni”. A rendőrség az egészségügyi titoktartásra hivatkozva azt nem közölte, hogy pontosan milyen tünetekről van szó, csak annyit árultak el, hogy sérülés “súlyos, de nem életveszélyes” volt. A kemény alaszkai végül csak csütörtökön, öt nappal a fejét ért lövés után ment kórházba, ahol ellátták a sebet.
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi részeg volt-e, vagy fogyasztott-e kábítószert, amikor véletlenül fejen lőtte saját magát. 22-es kaliberű puskájával – közölte a rendőrség.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez