George Bush támogatja testvére elnöki ambícióit


A volt elnök szerint testvére, akinek a neve az elmúlt hetekben egyre komolyabban merült fel a hírekben, mint lehetséges elnökjelölt, “nagyszerű elnök lenne”. Jeb Bush esélyeit ugyanakkor sokak szerint pont testvére politikai hagyatéka nehezítheti, valamint az, hogy az amerikaiak nem szeretik a politikusdinasztiák gondolatát – legalábbis saját bevallásuk szerint.

“Remélem, hogy indulni fog” a 2016-os elnökválasztáson – jelentette ki testvéréről, Jeb Bushról a CNN-nek adott interjújában George W Bush, aki szerint öccse és ő nem beszélgettek erről a kérdésről “bármilyen nehéz is ezt elhinni”. Elmondása szerint fogalma sincsen arról, hogy testvére mit gondol az indulással kapcsolatban, de látta, hogy “sokat utazgat az országban”, utalva ezzel arra, hogy a volt floridai kormányzó egymás után jelenik meg a Republikánus Párt adománygyűjtő rendezvényein.
Ahogy arról egy hete az Ameriport is beszámolt, Jeb Bush neve már gyakorlatilag Barack Obama újraválasztása óta előkelő helyen állt a Republikánus Párt lehetséges elnökjelöltjei között, de soha nem volt hajlandó kijelenteni, hogy indulna. Egészen az előző hétig, amikor ugyan nem tette meg a nagy bejelentést, de kijelentette, hogy “gondolkodik azon, hogy induljon az elnöki székért”. Ez volt a legegyértelműbb kijelentése arra, hogy igen, ringbe akar szállni két év múlva, amikor szinte teljesen biztosan Hillary Clintonnal kell majd szembenéznie.
Közben a nagyon is lehetséges Clinton/Bush elnökválasztási versenyre rímelve jelent meg egy közvélemény-kutatás, amelyből az derült ki, hogy az amerikai választók nagy többsége nem szereti a politikus dinasztiák gondolatát. A National Journalban idézett felmérés – amelyet az NBC News és a Wall Street Journal készített – eredményei szerint az emberek 69 százaléka reméli, hogy sem a Bush, sem pedig a Clinton nevet sem fogják látni az elnökválasztási versenyben.
Az NJ ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy ez csak az, amit állítanak a választók – a valóság pedig az, hogy szeretik őket. A válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy kedvező véleménnyel van a Clinton-családról, és 54 százaléknak a Bush-családról. És egymás után választanak meg olyan politikusokat, akik ismert politikuscsaládokból származnak

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez