Gérard Cangy darukezelő Port Louis kikötőjében. De szabad idejében szenvedélyes természetbúvár. Egyszer egy vadászat során, a Montagne-Blanche régióban véletlenül egy kakaófára bukkant. Holott addig mindenki úgy tudta, hogy Mauritius éghajlata alkalmatlan a kakaó termesztésére. A felfedezés nem hagyta nyugodni és a Montagne-Blanche egy napos, déli fekvésű lejtőjén megpróbálkozott a termesztéssel. A kísérletezés egy évtizeden át tartott. Rájött, hogy speciális anyagokat, talajjavító szereket kell alkalmaznia. Ezek megtalálásában a helyi természetvédő szövetség egyik lelkes tagja volt a segítségére. Most már biztos benne, hogy Mauritiuson is termelhető kakaó, méghozzá a kiváló minőségű Trinitario fajta, és arra készül, hogy jelentősen megnövelje a kakaó termőterületét a Montagne-Blanche régióban. Gérard Cangy lelki szemei előtt már látja azt a csokoládét, amelynek csomagolásán a „Made in Mauritius” felirat áll. A kakaó egyébként Dél-Amerikából terjedt el, az afrikai kontinens nyugati részén francia ültetvényesek honosították meg.