A zöld kenyér nem penészes, spenótos

Összedolgozzák a teljes kiőrlésű lisztet és a spenótot, melynek a végeredménye az egészségesnek mondott élelem, a zöld pékáru. A dél-afrikai Khayelitsha lakossága már falatozhat is az újdonságból.

 

A spenót térhódításának is nevezhető az az akció, amely segítségével „bezöldíti” a maga által sütött kenyeret Lufefe Nomjana, az a pék, aki egy évnyi bürokratikus csatározás után Khayelitsha városkában – Cape Town kellős közepén – megkapta a jogot az élelmiszer előállítására, forgalmazására. A zöld pékséggel – az első ilyennel Dél-Afrikában – az egészséges életmód szolgálatába állhat a kenyerek mestere, aki a teljes kiőrlésű lisztet dolgozza össze a spenóttal, ez utóbbinak ráadásul felkent „papja” is akad, hiszen a partner a zöld növény specialistája, az Espinaca Innovations. A spenót érdekében küzdő szervezet és Lufefe Nomjana teljes sikert ért el, mivel egy helyi üzletember, Raymond Ackerman kereskedelmi egységében kialakított expressz pékségben ünnepélyesen megkezdődhetett a zöld termékek sütése. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez