A borászat nyitott templomának számító Nyugat-Fokföld „hívatlan” vendéget kénytelen fogadni: a sört. Újabban nem is annyira a világmárkák gyárai törnek be termékeikkel a piacra, hanem a kézműves, független főzdék telepszenek meg Dél-Afrika ezen vidékén. Természetesen a nagyobb cégek is jelen vannak az országban, ám üzletpolitikájukba belefér a kézművesek békén hagyása, sőt felkarolása, mert szerepet vállalnak a komlóból, más gabonafélékből származó szomjoltók megkedveltetésében, elterjesztésében. A kistérségekben – idézett legutóbb egy helyi szakértőt a CNN – különösen fontos a kézműves söripar jelenléte, nem különben az, hogy gyakran helyi alapanyagokat felhasználva kikísérleteznek új, egyedi ízekkel. A Peak sörfőzde már szinte hálózattá nőtte ki magát a régióban, hiszen pár év alatt legalább 1500 helyi termelőhely látja el az iszogatni kívánó polgárokat.
Söröző borászok
Sörrel is élnek a dél-afrikai borászat meghatározó térségében: a Western Cape számos települése a nagyobb gyártók mellett már a kézműves főzdéknek is otthont ad.
(Visited 1 times, 1 visits today)