Banánforradalom Malawiban: Túlérett Gyümölcsökből Készítenek Bort a Termelők!

Az afrikai Malawi északi részén élő banántermelők új megoldással álltak elő a szélsőséges időjárás miatt felhalmozódott túlérett banánok hasznosítására: a Twitule szövetkezet bort készít ezekből a gyümölcsökből.
Az innováció hátterében az áll, hogy a banántermelők az emelkedő vízszint miatt kénytelenek voltak elhagyni a Malawi-tó partjait, és magasabb hőmérsékletű területekre költöztek. Az új helyeken azonban a banánok a hőség miatt gyorsan beérnek, így a termelőknek új módszert kellett találniuk a túlérett gyümölcsök felhasználására.

A borkészítés folyamán a túlérett banánt cukorral, élesztővel, mazsolával, vízzel és citrommal erjesztik, aminek eredményeként 13%-os alkoholtartalmú bor készül.


Forrás

(Visited 5 times, 5 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez