Undorító, ihatatlan barna víz folyik Tiszavasvári csapjaiból

Tiszavasváriban és a szomszédos Szorgalmatoson élők egyre súlyosabb problémával néznek szembe: az ivóvíz elszíneződésével. A csapból kiengedett víz vörösesbarna lerakódásokat tartalmaz, és a kellemetlen vasszag miatt az emberek undorodnak tőle. Az elmúlt két évben a víz minősége annyira romlott, hogy már fürdeni sem mernek benne. Sőt, attól is tartanak, hogy a bojlerek és mosógépek is károsodhatnak tőle.


A város vezetése rendkívüli napirendi pontként tárgyalta a problémát. A polgármester elmondta, hogy már két éve folyamatosan egyeztetnek a kijelölt üzemeltetővel, de sajnos a városnak nincs elegendő pénze a helyzet megoldására. Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. szerint az elszíneződést a csőfalról leváló vas és mangán okozza. Fontos megjegyezni, hogy ez az anyag az egészségre nem ártalmas, de érzékszervileg nem megfelelő a fogyasztásra.
Reméljük, hogy a város vezetése és az üzemeltető hamarosan megoldást talál erre a problémára, és az emberek ismét tiszta, friss ivóvizet kaphatnak a csapból.


Kép forrása: Facenook
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez