Nézd, milyen vonzó nő lett az algériai Imane Helif

Az algériai Imane Helif a párizsi olimpiai női ökölvívótornán a 66 kilós súlycsoportbanaranyérmes lett. Egyhangú pontozással verte valamennyi ellenfelét, köztük a magyar Hámori Lucát.
Helifet hazájában hősként ünneplik, és az algériai elnök, Abdelmadzsid Tebboune pazar fogadást adott Algéria történetének hetedik olimpiai bajnokának tiszteletére. Az algériai szövetség mindent elkövet, hogy bebizonyítsa: a férfias külsejű bokszoló valóban nő.

Nemrégiben egy videót is közzétettek, amelyben egy stylist nővé formálta a sportolót
Imane Helif, az algériai olimpikon bokszoló botránya továbbra is a középpontban áll. Az 1996-os atlantai olimpia magyar bajnoka, Kovács István, aki szintén ökölvívó volt, markáns véleményt fogalmazott meg az ügy kapcsán.

Azt mondta, hogy 2022. május 24-én érkezett meg Helif vizsgálatának az eredménye, amelyet egy törökországi laborban végeztek el. Imane Helifet korábban a Nemzetközi Bokszszövetség nemi vizsgálatának nem felelt meg, mivel túl magas volt a tesztoszteronszintje. Az algériai bokszoló körül azonban nem csak a teljesítménye miatt zajlik vita. A stábja mindent megtesz annak érdekében, hogy nőnek lássák a világban, és egy stylist segítségével még vonzóbbá tették őt. Az ügy azonban továbbra is megosztja a közvéleményt, és sokan vitatják, hogy egy olyan női sportoló, akinek van Y-kromoszómája, versenyezhet-e a nők között.


Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 152 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez