HÁTRAHAGYOTT UTASOK: BOTRÁNY A NORWEGIAN CRUISE ÓCEÁNJÁRÓJÁN

Az egyik legnagyobb óceánjáró hajótársaság, a Norwegian Cruise, nemrég egy botrányos esettel került a figyelem középpontjába. Egy csoport utasukat, köztük egy terhes nőt és egy szívbeteg férfit, hátrahagyta egy afrikai szigeten, a közép-afrikai São Tomé szigetén. A szigeten összesen nyolcan ragadtak, akiknek több mint másfél millió forintnak megfelelő összeget kellett kifizetniük azért, hogy legyen hol aludniuk és eljussanak a hajó következő megállójáig.


A túravezető értesítette a hajó kapitányát, hogy a csoport késve érkezik vissza a kikötőbe. A hajó bent állt, a csapatot már nem engedték fel a fedélzetre. A szigeten rekedt utasok között hat amerikai és két ausztrál személy volt, az összes holmijuk, köztük a gyógyszereik és az úti okmányaik is mind a hajón maradtak. A csoportnak saját költségén kellett megoldania az élelmiszer, szállás és más szükséges dolgok beszerzését, valamint az eljutást a hajó következő állomásáig. Végül Gambiában csatlakoztak vissza a hajóhoz, miután az apály miatt nem tudtak felszállni a hajóra.
A Norwegian Cruises később közleményt adott ki, amelyben az utasokat “felelőseknek” nevezték azért, hogy időben visszatérjenek a hajóra. A cég hangsúlyozta, hogy az utasoknak be kell tartaniuk az indulási időpontokat, és a hajó kijáratainál is jelezik ezeket az időpontokat.

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez