MEGNYITJA KAPUIT AZ ELSŐ HARROW ISKOLA

Az Egyesült Arab Emírségek 2026 szeptemberében nyitja meg első Harrow iskoláit, amennyiben a szabályozó hatóságok beleegyeznek a tervekbe. A brit elit iskola valószínűleg két intézményt hoz létre Dubajban: az egyiket fiúknak, a másikat lányoknak. Az iskolák a brit tantervet követik, de beépítik a helyi tantervet is, hogy tiszteletben tartsák az emirátus kulturális örökségét.


A Harrow School Dubai a világ egyik legrangosabb iskolájának lesz a testvériskolája. A Harrow 1572 óta működik, és olyan neves diákokat nevelt ki, mint Winston Churchill, Lord Byron és William Wordsworth. Az iskola a klasszikus oktatásról és a magas tudományos színvonalról ismert.
A Harrow School Dubai lányiskolája a Harrow School for Girls testvérintézménye lesz. A Harrow School for Girls 1892 óta működik, és a lányok számára nyújt kiváló oktatást. Az iskola erős a művészetekben, a sportban és a tudományokban.
Mindkét új iskola a Harrow Education tulajdonában lesz, amely a Harrow School anyaiskolájának kereskedelmi ága. A Harrow Education már működtet iskolákat Kínában, Indiában és Katarban.
Az Egyesült Arab Emírségekben növekszik a kereslet a kiváló minőségű oktatás iránt. A Harrow iskolák várhatóan népszerűek lesznek a helyi és nemzetközi családok körében, akik a gyermekeik számára a legjobb oktatást szeretnék biztosítani.


A tandíjak még nem kerültek nyilvánosságra, de valószínűleg magasak lesznek, összhangban a Harrow School nemzetközi hírnevével.
A Harrow iskolák megnyitása jelentős mérföldkő lesz az Egyesült Arab Emírségek oktatási rendszerében. Az iskolák hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország a nemzetközi oktatás élvonalába kerüljön, és vonzóbbá tegyék az EAE-t a külföldi családok számára, akik kiváló oktatást keresnek gyermekeik számára.


Az iskolák nyitása azonban aggodalomra is okot ad. Egyesek attól tartanak, hogy az iskolák hozzájárulnak az elitizmushoz és az egyenlőtlenséghez az Egyesült Arab Emírségekben. Mások aggódnak amiatt, hogy a brit tanterv nem tükrözi kellően az emirátus kulturális örökségét.
A Harrow iskolák megnyitása valószínűleg élénk vitákat fog kiváltani az Egyesült Arab Emírségekben az oktatás jövőjéről. Az iskoláknak sikerülniük kell a helyi aggályok kezelésében és a befogadó és inkluzív oktatási környezet megteremtésében, ha hosszú távon sikeresek akarnak lenni.


Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez