TENGERI SÓ HASZNÁLATA ÉS ELŐNYEI

A tengeri só sós víz elpárologtatásával állítják elő. Az emberek már az őskor óta használják, és sok konyhában ma is megtalálható. De vajon tényleg egészségesebb, mint más sófajták? Nézzük a tényeket:
• Tengeri só vs. asztali só:


• A tengeri só főként nátrium-kloridot tartalmaz, ami segít a folyadékháztartás és a vérnyomás szabályozásában.
• Mivel minimálisan feldolgozott, tartalmaz néhány ásványi anyagot, például káliumot, vasat és kalciumot.


• Az asztali sót erősen őrlik, így a legtöbb tápanyagot eltávolítják belőle.
• A tengeri sóban lévő tápanyagok csak nyomokban vannak jelen, így a teljes értékű ételekből könnyebben be tudjuk vinni ezeket.
• Nátriumtartalom:
• A tengeri sószemcsék nagyobbak, mint az asztali sószemcsék.
• Egy teáskanálnyi asztali só kb. 2300 mg nátriumot tartalmaz, míg a tengeri só kb. 2000 mg-ot.
• Tehát a tengeri só nátriumtartalma nem alacsonyabb, csak más formában van jelen.


• Összefoglalás:
• Ha az ajánlott nátriummennyiséget meghaladja, a tengeri só használata nem jelent különbséget az asztali sóhoz képest.
• Tudatosan válasszunk, és figyeljünk a nátriumbevitelre!
Tehát a tengeri só hasznos lehet, de mértékkel.

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez